Diensten

Bij Spaerne Crafts bieden wij ook een aantal diensten aan. Naast het gebruik van onze botenkraan, hebben wij in ons pakket ook diensten met betrekking tot stalling, onderhoud en reparaties. Bekijk hieronder de diensten van Spaerne Crafts. Voor speciale aanvragen buiten ons pakket vragen wij je contact met ons op te nemen.

botenkraan spaernecrafts

Onze botenkraan

Onze botenkraan is de enige commerciële botenkraan in Haarlem. Van onze botenkraan kun je gebruik maken als jouw boot uit het water gehaald moet worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor onderhoud, als je een boot komt ophalen om te stallen, of te water laten.

Tarieven

€95,- voor het eerste uur gebruik
€80,- voor opeenvolgende uren

Voorwaarden

Een boot mag niet zwaarder zijn dan 10.000kg
Als een boot voor onderhoud op een bok gezet moet worden, mag de boot niet breder zijn dan 2,70m
Als je de boot zelf komt ophalen op eigen trailer, dan mag de boot maximaal 3,50m breed zijn.

Onderhoud

Bij Spaernecrafts onderhouden wij ook boten wanneer nodig. Is jouw boot toe aan een onderhoudsbeurt? Dan zorgen wij bij Spaernecrafts dat jouw boot grondig nagelopen wordt. Bij het standaard onderhoud worden het brandstoffilter, oliefilter en de impeller/propeller gecontroleerd en zo nodig vervangen.

Op aanvraag kan met een uitgebreid onderhoud ook gekeken worden naar het brandstof-voorfilter en de V-snaar. Ook deze worden zo nodig vervangen worden.

Tarieven

€85,- per uur
Indien er onderdelen vervangen worden, wordt dit berekend en op nacalculatie in rekening gebracht.

20230504_131237
Antifouling

Antifouling behandeling

Een antifouling behandeling is het aanbrengen speciale soort verf waar biociden, koper, chloorrubber en aangroeiwerende middelen aan zijn toegevoegd. Deze middelen voorkomen dat er aangroei ontstaat aan de romp van een boot.

Bij Spaernecrafts voeren wij deze behandelingen ook uit, om jouw boot te beschermen tegen aangroei beschadigingen.

Tarieven

€85,- per uur
excl. materiaalkosten

Boten poetsen

Een van de overige diensten die wij bij Spaernecrafts verlenen, is het poetsen van boten. Bij het poetsen van boten worden boten grondig gepoetst en gereinigd. Hierdoor kun jij jouw boot in de Lente schoon te water laten, en is je boot helemaal klaar voor het vaarseizoen.

Naast het schoonmaken van de boten, wordt de boot ook nagelopen. Hierbij wordt gekeken naar kleine reparaties, die indien nodig ook worden uitgevoerd.

Tarieven

€85,- per uur

Boten poetsen
onderhoud

Boten winterklaar maken

In het najaar kunnen wij ook boten winterklaar maken. Bij het winterklaar maken van boten wordt er grondig gekeken naar de integriteit van jouw boot. De boot wordt grondig nagelopen en eventuele kleine reparaties worden gedaan. Ook wordt altijd de koelvloeistof bijgevuld om de boten winter-bestendig te maken.

Tarieven

€75,- per uur

*De tarieven zijn voor zowel benzine als dieselmotoren hetzelfde

Boten stallen

Ook hebben wij bij Spaernecrafts een prachtige stalling. Wij hebben jaar ligplaatsen en een indoor winterstalling. Voor zowel de jaar ligplaatsen als winterstalling zijn er altijd een beperkt aantal plekken. Hierom kunnen wij dit maar aan een beperkt aantal mensen aanbieden. Hou daarom onze website in de gaten, en misschien zijn er voor het volgende seizoen plekken vrij!

Tarieven

Jaarligplaatsen vanaf € 850,-

Winterstalling € 70,- per m2.

Voorwaarden

Kosten jaarligplaatsen afhankelijk van grootte boot en beschikbaarheid.

De boot mag niet breder zijn dan 2,70m voor de winterstalling.

Winterstalling
Kleine reparaties

Kleine reparaties

Het kan natuurlijk voorkomen dat tijdens het gebruik van een boot, er dingen kapot gaan. Op aanvraag doen wij bij Spaernecrafts ook kleine reparaties. Voor kleine reparaties is het altijd lastig inschatten hoeveel werk er gedaan moet worden. Daarom rekenen wij hier ook met een standaard uurtarief.

Tarieven

€85,- per uur
Indien er onderdelen vervangen worden, wordt dit berekend en op nacalculatie in rekening gebracht.

Grote reparaties & ander onderhoud

Ook kunnen wij bij Spaernecrafts grote reparaties en alternatief onderhoud verrichten. Dit gaat op aanvraag, en is volledig afhankelijk van de grootte van de klus. Ook is het belangrijk om te weten dat wij klussen aannemen tot op zekere hoogte. Als onze werkplaats beschikt over genoeg ruimte, de mankracht en de middelen, dan kun je bij ons terecht met grote reparaties en alternatief onderhoud. Benieuwd of jouw klus onder onze voorwaarden valt? Neem dan contact met ons op.

Tarieven

Afhankelijk van de werkzaamheden.
Neem contact met ons op voor een passende offerte.

Grote reparaties en ander onderhoud
onderhoud boten

Service binnen- & buitenboord motoren

Wij helpen u graag met al het onderhoud aan uw motoren. Als specialist in het onderhoud van Mercury motoren zijn alle middelen aanwezig om uw motor van de juiste onderhoud te voorzien

Ook bent u bij ons aan het goede adres voor Honda, Yamaha, Suzuki, en Tohatsu buitenboordmotoren. Voor de grote motoren is service of reparatie op locatie mogelijk.
Voor service van deze merken worden ook uitsluitend de originele merk onderdelen gebruikt.

Tarieven

Op offertebasis. Stuur ons een email voor meer informatie.